Let Op! Vakantiesluiting van 22 juni tot 13 july.

 

Zomer Zorgen: Zo Houd Je Je Voeten Fris en Fit

Zomer Zorgen: Zo Houd Je Je Voeten Fris en Fit

 

Opgezwollen voeten bij warm weer: Tips en adviezen

Warme zomerdagen zijn vaak heerlijk, maar helaas kunnen ze ook voor ongemakken zorgen, zoals opgezwollen voeten en enkels. Dit is een veelvoorkomend probleem dat meestal onschuldig is, maar wel vervelend kan zijn. Gelukkig zijn er verschillende (voorzorgs)maatregelen die je kunt nemen om de zwelling te verminderen. Mocht je na het volgen van deze tips toch last blijven houden, dan is het verstandig om een bezoekje aan de huisarts te brengen.

Drink voldoende water

Het is altijd belangrijk om voldoende water te drinken, maar bij warm weer is dit nog crucialer. Naast het voorkomen van uitdroging, helpt voldoende water drinken ook bij het verminderen van zwellingen in je voeten en enkels. Water zorgt voor een betere afvoer van vocht en afvalstoffen uit je lichaam, waardoor zwellingen kunnen afnemen.

Blijf bewegen

Net zoals bij water drinken, blijft bewegen altijd belangrijk, en zeker bij opgezwollen voeten. Beweging zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert de spieren in je benen, wat helpt om overtollig vocht af te voeren. Sta dus regelmatig op en maak een wandeling, zelfs als het warm is. Nu heb je in ieder geval geen excuus dat het slecht weer is!

Verminder zoutinname

Hoewel het belangrijk is om bij warm weer wat zout binnen te krijgen om vocht vast te houden, kan een te hoge zoutinname juist voor problemen zorgen. Te veel zout zorgt ervoor dat je lichaam meer vocht vasthoudt, wat kan leiden tot opgezwollen voeten en enkels. Probeer je zoutinname dus in balans te houden.

Zorg voor goede schoenen

Goede schoenen kunnen een wereld van verschil maken. Kies voor schoenen die luchtdoorlatend zijn, goede ondersteuning bieden en niet knellen. Wanneer je lichaam warmte niet goed kwijt kan, wordt er vaak meer vocht vastgehouden, wat leidt tot dikke voeten en enkels. Comfortabele, goed ventilerende schoenen kunnen dit probleem verminderen.

Leg je voeten hoger

Een eenvoudige maar effectieve manier om zwelling tegen te gaan, is door je voeten hoger te leggen. Door je voeten omhoog te leggen, verminder je de druk op je benen en aderen, wat helpt bij het afvoeren van vocht. Leg bijvoorbeeld een kussen onder je voeten als je op de bank ligt of in bed ligt. Dit kan echt wonderen doen!

Met deze tips kun je hopelijk de zwelling in je voeten en enkels verminderen en volop genieten van het warme weer. Mocht je ondanks deze maatregelen toch aanhoudende klachten hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met je huisarts.

 

Vakantie sluiting van 21 juni tot 14 july 2024, in deze periode worden er geen bestellingen verstuurd,
dus bestel voor die tijd al uw benodigede producten voor de voetverzorging.

 

 

Gebruik de juiste producten om je voeten thuis te verzorgen.

Pronails Cooling gel foot gel 

Pronails Cooling Leg & Footgel geeft een heerlijk verfrissend gevoel, bij warme, vermoeide voeten. - verkoeld, - gehydrateerd - kalmeerd 

  • Vochtinbrenger die de gevoelige huid kalmeert en verzacht
  • Met eucalyptusolie om zwelling en ontsteking tegen te gaan en de huid te revitaliseren

 

Gehwol mint voetencreme

Gehwol Fusskraft Mint is een snel absorberende balsem die je voeten fris en fit maakt, zowel voor als na een actieve dag.
Deze balsem combineert de verkwikkende werking van pepermuntlotion, verrijkt met zorgvuldig geselecteerde Aziatische kruiden,

met de zacht verzorgende eigenschappen van een balsem die direct door de huid wordt opgenomen.

Natuurlijke menthol en etherische oliën van rozemarijn, bergdennen en lavendel verfrissen je voeten en geven vermoeide en branderige voeten direct nieuwe kracht.

De balsem trekt snel in, maakt de huid niet vet, verkoelt, verfrist en geeft je het aangename gevoel van goed verzorgde voeten.

Dermatologisch getest en ook geschikt voor diabetici.

 

Xing Aloe vera gel tube

Xing Aloë Vera Gel Tube 75 ml: Verwen je voeten met de verkoelende en kalmerende werking van onze Xing Aloë Vera Gel.
Deze tube van 75 ml zit boordevol natuurlijke aloë vera-extracten, bekend om hun hydraterende en verzachtende eigenschappen.
Of je nu last hebt van vermoeide voeten na een lange dag werken of je huid wat extra verzorging nodig heeft, deze gel biedt directe verlichting en hydratatie.

De lichte en niet-vette formule van onze Xing Aloë Vera Gel trekt snel in de huid, waardoor het een ideale keuze is voor dagelijks gebruik.
Of je nu onderweg bent of thuis ontspant, deze handige tube zorgt ervoor dat je altijd de verfrissing van aloë vera binnen handbereik hebt.

 

Xing scrubzout eucalyptus:

Xing Scrubzout Eucalyptus

Een heerlijke fijne Scrubzout voor het hele lichaam.

Ook te gebruiken als badzout.

•Inhoud 500 gram.
•Eucalyptus geur.

 

 

Delen:

Copyright © 2021 Goedkoopstepedicureproducten.nl. Alle rechten voorbehouden.